SPOZNAJVA SE

Metuljčki v trebuhu, potne roke, nemirni pogledi in neizrečene želje. Misli, da še nikoli v življenju nismo bili tako srečni in kako je oseba, ki sedi nasproti nas popolna v vseh pogledih, ne da bi je sploh dobro poznali. In za to osebo in njeno naklonjenost smo pripravljeni narediti prav vse.  Marsikdo, če ne kar vsi, se lahko prepoznamo v tej situaciji. Ko nas občutki sreče in zadovoljstva prevzamejo in pozabimo na vse slabe stvari, ki nas bremenijo.

V mislih je neprestano ta oseba in tkemo načine, kaj bi lahko naredili, da jo osrečimo. Pri tem pa lahko pozabimo na marsikatero pomembno stvar ali pa jo za voljo popolne slike o drugi osebi enostavno ignoriramo.

Izrednega pomena je, da preden vstopiš v intimno razmerje z drugo osebo, da le-to dobro spoznaš. Ne samo, da se pozanimaš o tem kaj jo zanima, kaj počne v svojem prostem času, kateri filmi in knjige so ji všeč, najljubša jed, pač pa tudi o stvareh, ki so mogoče na prvi vtis manj pomembne ali pa se nam zdijo neprimerne, da bi jih vprašali. Kaj pa pretekli partnerji? Zdravstvene težave? Morebitna odvisnost? Tvegana vedenja?

Pri teh vprašanjih v veliki večini zamahnemo z roko in si mislimo: “Izpadel/la bom trapasto, če vprašam to ali pa bo mislil/a, da ji/mu ne zaupam.” Vendar je izrednega pomena, da si ta vprašanja postavimo.

A ne samo sebi, pač pa tudi osebi, v katero smo tako noro zagledani. In verjemi, če je oseba, ki sedi nasproti tebe tudi tako noro zaljubljena vate, potem ni ničesar kar bi lahko rekel/la ali naredil/a, da bi si mislila: “Uh, ta pa je čuden/na.”

Le pogumno! Za tvojo varnost in srečo gre!

Close Menu